A început IAA TRANSPORTATION 2022

La Hanovra, Platforma internațională pentru transport și logistică, IAA Transportation a atras anul acesta 1.402 expozanți din 42 de țări, iar noul concept acoperă întregul spectru al transportului și logisticii – ultimele inovații pot fi văzute în direct la fața locului. Industria transporturilor merge mai departe. După ce ieri a fost ziua presei, astăzi a fost rândul publicului, poate, mai mult ca la clasicul IAA, de această dată cu referire la clienți, la companii direct interesate de noutate.

Președintele VDA, Hildegard Müller, împreună cu prim-ministrul Saxonia Inferioară Stephan Weil și primarul din Hanovra, Belit Onay, au deschis marți dimineața IAA TRANSPORTATION la Hanovra, pentru perioada 20-25 septembrie, la centrul expozițional Deutsche Messe, sub sloganul „People and Goods on the Move/Oameni și bunuri în mișcare”. Conceptul IAA TRANSPORTATION a fost dezvoltat și parțial reinventat, iar acum acoperă întregul spectru de transport și logistică.

„Este imposibil să ne imaginăm viața de zi cu zi și o economie de înaltă performanță fără vehicule comerciale”, a explicat Hildegard Müller la deschidere, adăugând că “salonul  prezintă soluțiile inovatoare și durabile ale industriei, care aduc deja o contribuție enormă la imperativul de protejare a planetei și va oferi, de asemenea, perspective interesante asupra viitorului transportului și logisticii”.

Müller a explicat în continuare: „Este, de asemenea, important pentru noi toți, ca actorii din această industrie să se poată întâlni, în sfârșit, din nou, față în față, mai ales că provocările actuale sunt numeroase. Cu inima grea a trebuit să anulăm ediția de anul trecut din cauza pandemiei. Numeroasele evoluții și provocări geopolitice și economice actuale impun, de asemenea, cerințe uriașe pe piețele internaționale de vehicule comerciale. Toate acestea se întâmplă în mijlocul celei mai mari transformări care permite industriei să avanseze continuu prin inovații și investiții.” Așa sună declarația oficială. Citind printre rânduri, înțelegem că lumea e la o răscruce de drumuri, acum așteaptă un semnal și, indiferent încotro o va apuca, nevoia de mobilitate, de a transporta lucruri, va fi acolo. Iar de transportat va fi fie mult, fie foarte mult.

„Anul acesta deschidem noi baze cu noul nostru concept IAA TRANSPORTATION și creăm o abordare holistică. Scopul și tema principală aici este de a fi prima platformă internațională din sectorul transporturilor care să se concentreze pe transformarea tehnologică către o mobilitate fără emisii de noxe pentru mărfuri și pentru oameni. Am creat în mod deliberat o platformă deschisă pentru toți cei implicați în transport și care oferă, de asemenea, mult spațiu pentru noi jucători și perspective.

Suntem foarte mulțumiți de popularitatea expoziției: 1.402 expozanți din 42 de țări și aproape două treimi dintre expozanți sunt din afara Germaniei. Întregul spectru al industriei este reprezentat: furnizorii de infrastructură și companiile din sectorul tehnologic joacă, de asemenea, un rol important aici, pe lângă producătorii și furnizorii de vehicule comerciale, autobuze de toate felurile, precum și companii din sectorul caroserii și remorci. Vizitatorii IAA TRANSPORTATION pot experimenta – și pot încerca singuri – cât de inovatoare și digitalizată a devenit industria”, a spus Müller.

O parte a noului nostru concept face posibilă experimentarea celor mai recente inovații și dezvoltări din sectoarele transportului și logisticii. Au fost adoptate diverse formate noi ca parte a IAA EXPERIENȚE, care pun un accent mai mare pe vizitatorii care experimentează, încearcă și interacționează la IAA TRANSPORTATION.

„Vehiculele comerciale cu sisteme de conducere ecologice pot fi testate la IAA Test Drive. Reîncărcarea vehiculelor este demonstrată în Campusul Plug & Play și aceasta include posibilitatea realimentării cu hidrogen. Soluțiile de transport, logistică și livrare pentru viitor pot fi văzute în acțiune în Zona Last Mile. Bicicletele cargo pot fi testate și în condiții reale la IAA Cargobike Parcours”, a declarat președintele VDA Hildegard Müller.

Vom reveni cu detalii și abordări aprofundate pe durata evenimentului și imediat după. Nu putem să nu ne mândrim cu faptul că Oglinda Retrovizoare la Radio Timișoara beneficiază de acreditare completă cu toate funcțiile activate. Radu Micu