Pumele ies pe poarta fabricii

Primele Pume au iesit de pe linia de producție a uzinei Ford din Craiova.
Propulsorul de 48 de volți il face sa fie primul vehicul hibrid produs vreodată în România.
Pentru lansarea acestui nou model Ford a investit aproximativ 200 de milioane de euro la Craiova și se află în curs de a angaja 1700 de oameni. Din acest moment, datorita Pumelor, Uzina Ford de la Craiova va începe să lucreze în trei schimburi, în secția de Operațiuni Vehicule
Inovatorul Ford Puma, cu cel mai mare spațiu de încărcare din segment, este unul dintre cele opt noi modele electrificate ce vor fi lansate de Ford în acest an și unul dintre cele 17 modele ce vor fi lansate până în 2024
Oferit cu tehnologia avansată de propulsie electrică EcoBoost Hybrid de 48 de volți, acesta este noul crossover compact inspirat din gama SUV-urilor.
Conform unei informatii de insider neconfirmata oficial, in cativa ani producatorul american europenizat va oferi exclusiv SUV-uri pe piata, asadar aventurile Focus, Fiesta si Mondeo sunt pe terminate.
Pe lângă tehnologia sofisticată de motorizaremild-hybrid, carismaticul Ford Puma oferă versatilitatea unui spațiu de încărcare de 456 litri, inclusiv inovatorul Ford MegaBox. Totodată noul model produs la Craiova vine cu tehnologii ce conferă încredere, printre care Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire (Adaptive Cruise Control with Start & Stop), Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere (Speed Sign Recognition) și Sistemul de centrare pe mijlocul benzii (Lane Centring). Nu în ultimul rând, noul Ford Puma prezintă caracteristici de confort premium, cum ar fi scaunele cu masaj lombar, primele de acest fel din segment.
Printre variantele distinctive se numără sportivul Puma ST-Line inspirat din gama Ford Performance și eleganta variantă Puma Titanium X – prezentată pentru prima dată luna trecută la Salonul Auto de la Frankfurt, Germania.
Ford România are în prezent aproximativ 6.000 de angajați care, pentru prima dată de la preluarea uzinei din Craiova in 2008, vor fabrica în paralel două vehicule. În plus, volumele anticipate de producție pentru modelele EcoSport și Puma, fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule să lucreze pentru în trei schimburi. Fabrica de Motoare de la Craiova continuă să lucreze în trei și patru schimburi, producând mult-premiatul motor Ford de 1.0 litri EcoBoost, în variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV și 155 CP mHEV.
Noul Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le va lansa în Europa până în 2024, din care 8 vor fi lansate în anul 2019. La începutul acestui an, Ford a anunțat că fiecare nou autoturism pe care îl va lansa va include o opțiune electrificată – mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric – oferind una dintre cele mai cuprinzătoare game de opțiuni electrificate pentru clienții europeni. Ford se așteaptă ca motoarele electrice să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările de autoturisme ale companiei până la sfârșitul anului 2022.