SEAT prezinta Ateca FR: Rupe lanțu’!

SEAT continua ofensiva si este cea mai mare din istoria sa! Dupa ce Ateca a inlocuit Altea, aparitia noului Leon si a noului Ibiza, cea de-a doua jumatate a anului va aduce si noul SUV compact Arona. Pana atunci insa, SEAT a prezentat Ateca FR, cea mai recenta versiune a primului sau SUV.

Echiparea FR a fost adaugata gamei Ateca existente, compusa din Reference, Style si XCellence, fiind situata la acelasi nivel cu echiparea XCellence, insa oferind mai multa sportivitate si dinamism nu doar pe baza celor 150 CP de sub capota.  Formula Racing a casei spaniole isi pastreaza reteta si atrage publuicul tanar sau care doreste sa ramana asa dincolo de trecerea seaca a anilor. La fel ca experienta, care nu este simpla inaintare in varsta, pasiunea pentru masini nu tine seama de succesiunea anilor. Sau nu face din asta o povara!

Ateca FR se diferentiaza de XCellence la exterior prin prezenta siglei FR in partea frontala si posterioara. Barele longitudinale si ramele geamurilor sunt negre, pentru mai multa diferentiere. La o privire mai atenta a partii frontale se poate observa ca grila are un design specific in negru lucios, iar barele exclusive FR sunt vopsite, in partea de jos, in culoare caroseriei. Proiectoarele de ceata LED au primit, de asemenea, un design exclusiv FR.

Inainte de toate, echiparea FR se diferentiaza prin jantele de 19 inch si anvelopele 245/40R19, prin ornamentele de pe pasajul rotilor si de pe praguri, vopsite in culoarea caroseriei ce includ elemente de aluminiu si continua pe ambele usi. In spate, luneta este inramata atractiv de spoilere negre si de un spoiler pentru hayon, de asemenea in culoarea caroseriei.

La interior, pragurile de aluminiu cu sigla FR atrag imediat atentia, cum deschizi usile din fata. Sigla se regaseste si pe volanul multifunctional, imbracat in piele, cu insertii negre lucioase. Scaunele sport sunt standard si sunt tapitate in Alcantara sau piele, iar pedalierul este din aluminiu. Cusaturile rosii de pe volan si scaune, atat pentru Alcantara, cat si pentru piele, si cele de pe schimbatorul de viteze, amplifica spiritul sportiv al SEAT-ului Ateca FR. Exista si detalii elegante in negru care confera un plus de lux la interior, cum ar fi plafonul si portierele ce au un finisaj exclusiv FR. Dupa lansarea modelului Ateca, cea mai sportiva versiune ofera cele mai avansate sisteme de asistenta la condus si tehnologie de conectivitate.

O noua motorizare de 2.0 TSI cu 190 CP va fi disponibila pentru gama Ateca. Versiunile FR vor fi dotate cu motorizari Euro 6, atat pe benzina, cat si diesel, ce vor dezvolta intre 150 si 190 CP, cuplate la cutii de viteze manuale sau DSG, fiind disponibile si cu tractiune integrala. DCC si directia progresiva sunt, de asemenea, disponibile.

Un proiect comun www.ogr.ro si www.24auto.ro
Documentare: Eugen Cocea 24auto. Adaptare si voce: Radu Micu Imagini si video de producator.