Efectele războiului din Ucraina

Cum afectează industria auto invazia Ucrainei de către Rusia chiar in momentul in care efectele pandemiei ar fi trebuit contrabalansate
Criza din Ucraina a provocat perturbări la unele fabrici de asamblare si componente auto și a determinat companiile să suspende livrările către Rusia.
Invazia Ucrainei de către Rusia provoacă efecte ca op unda de șoc în lanțul de aprovizionare auto. De asemenea, atacul a determinat companiile să oprească transporturile către Rusia sau să suspende operațiunile acolo.
Războiul din Ucraina dă peste cap renașterea post-Covid a Europei centrale
Criza din Ucraina a determinat VW să întrerupă producția în Polonia, iar Skoda să oprească producția SUV-ului său electric Enyaq, provocând riscuri de a crește pierderile acum și mai mult.


Stellantis va muta producția de furgonete rusești în Europa de Vest
Producția actuală de furgonete se mută de la o fabrică din Kaluga, pe care o împarte cu Mitsubishi, în Europa de Vest și va îngheța planurile pentru mai multe investiții în țară.
Mercedes riscă să înregistreye pierderi de miliarde de euro sau dolari. Compania germană are active de aproximativ 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) în Rusia, care ar putea fi în pericol dacă Moscova decide să naționalizeze bunurile de pe teritoriul statului aflat in stare de razboi, recunoscut ca atare sau nu.
Este puțin probabil ca invadarea Ucrainei să amenințe redresarea Renault, deoarece compania franceză se laudă că se află deja pe drumul cel bun, iar strategia pe termen lung a producătorului auto depășește cu mult situația actuală, a spus Jean-Dominique Senard.


Diess de la VW avertizează că războiul din Ucraina riscă să aducă economiei daune mai grave decât a adus pandemia
CEO-ul Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a avertizat că un război prelungit în Ucraina riscă să fie „mult mai rău” pentru economia europeană decât pandemia de coronavirus și poate duce la creșteri uriașe de prețuri, deficit de energie și inflație.
Tesla va plăti angajații ucraineni recrutați pe front timp de până la trei luni, informeaza postul american CNBC .
BMW va relua producția la fabricile germane Planurile de maximizare a profitului au fosta runcate la gunoi
BMW va relua treptat producția la fabricile din München și Dingolfing din Germania. Pridctia a fost recent suspendata acolo.
Suzuki va suspenda exporturile către Rusia de la fabrica sa din Ungaria
Fabrica maghiară Suzuki a suspendat exporturile de mașini către Rusia și Ucraina, din luna martie, din cauza războiului.
AvtoVAZ va ​​relua parțial operațiunile la fabricile sale Togliatti și Izhevsk din 16 martie, deoarece spune că dorește să protejeze veniturile personalului său din Rusia. Autovaz este un brand rusesc, partener cu nu spun cine. Dar este cel mai mare producător de automobile din Rusia!
Porsche oprește producția Taycan Electric din cauza lipsei de piese
Uzina din Stuttgart nu mai primește componente aflate în contractele în derulare cu firme din Rusia și Ucraina.
Producția modelelor Mercedes-Benz S-Class, EQS a fost întreruptă în Germania din cauza întreruperii lanțului de aprovizionare cu piese componente.
Mercedes-Benz ajustează programarea schimburilor la fabrica sa din Sindelfingen, lângă Stuttgart , unde construiește sedanul Clasa S și sedanul electric EQS, din cauza impactului războiului din Ucraina.
Continental lucrează la schimbarea producției de la fabrica sa din Rusia
Concernul încearcă să identifice locații în care poate crește producția pentru a compensa pierderea producției de la fabrica sa din Kaluga din Rusia, unde producția a fost suspendată. Timișoara este una dintre variante. Poate cea mai bună.
Rusia ar putea naționaliza producătorii de automobile care închid operațiunile
Un membru de rang înalt al partidului de guvernământ al Rusiei a propus naționalizarea fabricilor deținute de străini care închid operațiunile în țară din cauza a ceea ce Kremlinul numește o operațiune militară specială în Ucraina. VW, Toyota și Ford se numără printre producătorii de automobile care și-au închis temporar fabricile din Rusia.


Ferrari suspendă producția de vehicule pentru piața rusă
Ferrari a declarat că suspendă producția de vehicule pentru piața rusă până la o nouă notificare. Producătorul auto donează, de asemenea, 1 milion de euro pentru a-i sprijini pe ucrainenii aflați în nevoie.
Producătorii de automobile chinezi sunt gata sa intervina pe măsură ce rivalii părăsesc Rusia
Producătorii de automobile chinezi care operează în Rusia, inclusiv Haval, Chery și Geely din Great Wall, au potențialul de a câștiga cotă de piață , spun analiștii.
Producătorii de automobile se confruntă cu costuri în creștere ale metalelor
Invazia Ucrainei de către Rusia crește prețul metalelor folosite în mașini, de la aluminiu în caroserie la paladiu în convertizoarele catalitice și la nichelul de înaltă calitate din bateriile pentru vehicule electrice.
CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, cere tarife mai mici la oțel oficialilor americani și europeni. ”Regulile jocului sunt facute de voi, a tunat Tavarez”!.
VW anticipează oprirea producției legată de Ucraina
Volkswagen a prezentat o oprire a producției la fabrica sa din Wolfsburg, deoarece situația aprovizionării cu piese cheie, cum ar fi cablajul și chip-urile, se înrăutățește. Porsche, Audi, BMW și Mercedes-Benz reduc, de asemenea, producția în Germania.
Leoni formează grup operativ pentru a contracara întreruperea aprovizionării
Furnizorul cheie, Leoni, a format un grup operativ pentru a aborda întreruperea aprovizionării cu cablajele de sârmă produse în Ucraina, care i-a determinat pe producătorii auto germani să reducă sau să oprească producția.
Hyundai nu este sigur când se va relua producția din Rusia. oficialii coreeni declară că nu au decis când vor relua operațiunile la fabrica sa din Sankt Petersburg, Rusia, invocând problemele în curs de desfășurare cu livrarea componentelor. Dar analiștii sunt convinși că situația este mult mai gravă de atât.
Audi va reduce producția germană din cauza crizei din Ucraina
Producția de modele A4 și A5 la uzina din Ingolstadt, Germania, a fost suspendată în perioada 7-11 martie și nu am primit informații că s-ar fi redeschis între timp. În Neckarsulm, producția de modele A6 și A7 va fi întreruptă în perioada 7-18 martie. Ca idee.
Mercedes este nevoită să reducă schimburile la fabricile europene
Mercedes-Benz se așteaptă să reducă producția la unele dintre fabricile sale europene, dar va urmări să evite opririle complete ale producției.
Producția europeană a BMW e implicată într-un accident
BMW întrerupe producția în fabricile sale din Germania și Marea Britanie din cauza blocajelor de aprovizionare.
Exporturile VW, Porsche, Bentley în Rusia au fost oprite
Grupul Volkswagen s-a alăturat exodului companiilor din Rusia, suspendând exporturile și producția locală în țară ca răspuns la invazia sa din Ucraina. Mișcarea afectează producția de modele VW și Skoda.
Porsche suspendă Macan, renunță momentan să facă Panamera
Brandul premium german întrerupe producția la fabrica sa din Leipzig, care construiește Macan și Panamera, deoarece conflictul din Ucraina îi perturbă lanțul de aprovizionare.
Nissan suspendă exporturile de vehicule către Rusia, se așteaptă la opriri ale producției
Nissan a suspendat exporturile de vehicule către Rusia , având în vedere provocările logistice legate de conflictul din Ucraina. Între timp, cel mai mare producător de automobile din Rusia, AvtoVAZ, își va opri fabricile din Togliatti și Izhevsk, în timp ce se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu componente electronice.
Producătorii de automobile germani avertizează cu privire la mai multe pierderi de producție
Asociația producătorilor de automobile germani VDA a declarat că urmările invadării Ucrainei de către Rusia au perturbat rutele de transport, precum și tranzacțiile financiare și că se pregătește pentru lipsa unei categorii întregi de materii prime. Acesta a spus că impactul conflictului asupra transportului maritim, feroviar și aerian agravează problemele în lanțul de aprovizionare într-un moment în care nivelurile stocurilor erau deja scăzute.
Producția auto din Europa se prăbușește pe măsură ce fluxul de cablaje se diminuează
Volkswagen, BMW și Porsche se luptă să obțină cablaje cruciale, deoarece furnizorii din vestul Ucrainei au fost blocați de invazia rusă a țării, forțând oprirea producției la fabricile de mașini din Germania.
Toyota suspendă producția și importurile de vehicule în Rusia, în timp ce importurile de vehicule în țară s-au oprit și ele pe termen nelimitat din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare. Toyota este cel mai bine vândut brand japonez din Rusia.
Honda încetează de asemenea să exporte în Rusia, alăturându-se unui număr tot mai mare de companii globale care aleg să nu facă afaceri în această țară izolată după invadarea Ucrainei.
Și Ford suspendă operațiunile în Rusia
Ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, compania americană europenizată a declarat că la informat pe partenerul joint venture Sollers că suspendă imediat operațiunile în Rusia până la o nouă notificare.
Jaguar, Aston Martin opresc și ele livrările rusești
Producătorii britanici de automobile Jaguar Land Rover și Aston Martin au întrerupt livrările de vehicule către Rusia , deoarece sancțiunile din cauza războiului din Ucraina au creat obstacole din ce în ce mai mari pentru industria auto.
Acțiunile Renault zdrobite de preocupările legate de expunerea de pe piața rusească
Acțiunile Renault, producătorul european de automobile cel mai expus Rusiei, au scăzut la cel mai scăzut nivel din noiembrie 2020 , pe măsură ce țările din întreaga lume escaladează măsurile de penalizare a președintelui Vladimir Putin după invadarea Ucrainei.
Stellantis înființează grupuri operative pentru criza din Ucraina
Sunt două grupuri operaționale pentru a face față efectelor invaziei ruse. Unul este pentru monitorizarea sancțiunilor impuse Rusiei de către SUA și aliații săi occidentali. Celălalt urmărește situația personalului producătorului auto din Ucraina.
Volvo, GM, VW, Daimler Truck suspendă livrările către Rusia
Volvo a declarat că va suspenda livrările de mașini către piața rusă până la o nouă notificare, în timp ce Volkswagen a suspendat temporar livrările către reprezentanțele locale de mașini aflate deja în Rusia. Daimler Truck a mai spus că își va îngheța activitățile comerciale în Rusia cu efect imediat, inclusiv cooperarea cu producătorul rus de camioane Kamaz.
VW oprește producția de vehicule electrice în Germania, deoarece criza din Ucraina lovește livrările
Sunt două fabrici de vehicule electrice din Germania vizate: VW, Audi și Cupra, construite pe platforma MEB a Grupului VW, vor fi fi puse pe bară.
Furnizorul de tehnologie Aptiv a mutat producția de mare volum din Ucraina cu fix două luni înainte de ostilități. A fost clar de multă vreme că industria auto are cele mai puternice informații de pe piața comercială mondială!