Am ales bine. Kia EV6 e Mașina Anului 2022 și în Europa!

Două voturi au făcut diferența în votul juriului APAR (Asociația Presei Auto din România) și KIA Ev6 a ieșit Mașina Anului 2022 în România, devansând la mustață Dacia Spring. Unul dintre voturi e al nostru, vă puteți convinge din fotocopia fișei de votare. În aceste condiții, încoronarea modelului coreean ca Mașina Anului 2022 în Europa este o adevărată satisfacție personală.

EV6 a obținut primul titu Car of The Year pentru Kia. SUV-ul inovator sud-coreean a atins performanța la 1 MArtie 2022 la Geneva, cu 279 de puncte și 12 voturi individuale de top după o luptă strânsă cu Renault Mégane E-Tech Electric, clasat al doilea, cu 265 de puncte, și Hyundai Ioniq 5, pozitia a treia, cu 261 de puncte.

Brandul Kia s-a reinventat la începutul anului trecut cu un nou nume, un nou logo și o nouă filozofie distinctă de design numită „Opposites United”. EV6 a fost primul vehicul lansat în această nouă direcție și este, de asemenea, primul vehicul Kia electric cu baterie dedicată, bazat pe noua platformă modulară electrică globală (E-GMP). Cred personal că au contat enorm perfomanțele de aproape 600 de CP și aproape 500 de km autonomie la o electrică despre care, până acum, nimeni nu știa mai nimic! E un triumf, orice s-ar spune. E ce trebuie, mai ales că poate fi cumpărată și pentru sub 50,000 de EUR!

Platforma EV permite, de asemenea, Kia EV6 performanțe plăcute, capacitatea AWD și timpi de încărcare ultra-rapidi. Vehiculul oferă până la 482 de kilometri de autonomie electrică. În habitaclu, Kia EV6 arată un nivel fără precedent de conectivitate și siguranță, sisteme avansate de asistență a șoferului, pe lângă un interior cu podea plată, cu materiale durabile.

Fabuloasa oglinda retrovizoare cu camera proiecteaza imagini la bord

Inima Kia EV6 bate propulsată de un pachet de baterii cu densitate energetică Nichel-Cobalt-Mangan, disponibil în două dimensiuni (58,0 kWh și 77,4 kWh). Acest pachet montat jos, sub podea, furnizează energie atât pentru configurațiile motoarelor electrice RWD, cât și AWD, cu cai putere variați pe axele față și spate. EV6 oferă de la 167 până la 576 de cai putere (versiunea GT). Modelul poate fi deja cumpărat, altfel nu ar fi fost luat în calcul!

Exclamații făcute de membri juriului:

„EV6 se remarcă prin combinarea eficienței energetice, a bateriei de mare capacitate și a încărcării ultra-rapide”.

„Conducere mai sportivă, suspensie mai fermă, autonomie înaltă și încărcare rapidă excelentă, datorită sistemului de 800 de volți, spațiu imens, dotări foarte bune, detalii frumoase în interior precum comutatoarele cu mod dublu pentru navigație și controlul climatizării”.

„În interiorul habitaclului spațios și bine finisat, inovația tehnologică este aplicată pentru a crește calitatea vieții la bord. Și odată ajuns la volan, EV6 oferă o senzație lină și plăcută”.

„Cea mai bună mașină electrică dintre toți finaliștii. Are aceleași virtuți ca și Ioniq 5, dar este o mașină și mai echilibrată, mai rafinată în set-up, mai atractivă în design, cu finisaje de calitate superioară… Și contează și emoția: avem cei 585 CP la GT!”

Asta e senzația la volan. Jos Pălăria, EV6!