VW: Problemele continuă și par să nu se mai termine!

Constructorul german a fost somat de un tribunal să compenseze financiar clienți care și-au cumpărat mașini măsluite și depistate ca atare în scandalul numit Dieselgate.

VW s-a mulțumit până acum să ridice din umeri: ”Ce să le facem?” Acum, calea este arătată clar de tribunal. ”Să le dați bani după ce i-ați păcălit”

KARLSRUHE, Germania – Volkswagen trebuie să compenseze clienții care au contractat împrumuturi pentru a cumpăra mașini din seria DieselGate. Curtea Federală de Justiție din Karlsruhe a respins marți recursul producătorului auto și a declarat că trebuie să plătească 3.300 de EUR unui client care și-a cumpărat mașină Diesel în 2013, când s-a descoperit că sunt echipate cu dispozitive pentru a înșela testele de emisii, scrie Automotive News Europe, agenția neoficială de presă a industriei de automobile.

Cazul la cea mai înaltă instanță civilă din Germania este unul dintre cele cu care se confruntă producătorul de automobile în timp ce încearcă să traseze o linie pentru a se delimita de trecut.

Volkswagen a suportat până acum daune de peste 32 de miliarde de euro ca urmare a scandalului.

Ceea ce este interesant abia acum urmează și poate pune într-o nouă lumină suma aparent mică a despăgubirii: e vorba despre un VW Golf la mâna a doua cumpărat, în 2013, pentru 3300 de EUR: Deci avem o despăgubire integrală!
Cazul de marți a fost adus de un client care a achiziționat un VW Golf second-hand cu un împrumut de la VW Bank, o filială a producătorului de automobile. După apariția scandalului DieselGate, mașina a fost predată fabricantului și nu a mai fost întrebuințată; folosea motorul EA 189, chiar cel aflat în centrul crizei de înșelăciune a testelor.

VW nu a fost dispus să acorde nicio despăgubire, iar acum a declarat că verdictul de marți nu poate fi aplicat tuturor achizițiilor de vehicule care au primit finanțare.
Dar regula precedentului este foarte bine cunoscută de lumea judiciară și de cei care intră în contact cu aceasta!