Toyota FCV Plus: Veniți de luați lumină!

toyota_fcv_2Tehnologia japoneză depășește clar nivelul atins de societățile europeană și americană luate la un loc. Japonezii au ajuns departe, atât de departe încât devin adesea imperceptibili. Parcă joacă în altă ligă!
Așa se petrece și în industria de automobile. Ai noștri, ca brazii, studiază motorina, electricitatea sau hibrizii între ele, iar japonezii dezvoltă altceva. Iau energia din hidrogen, cel mai răspândit element aflat în atmosferă! Și nu doar că hidrogenul este transformat în electricitate la bordul mașinii din imagine: dispozitivul poate fi luat în casă și folosit ca alternativă la sistemul de electricitate! Și asta nu e tot. Pentru ca aroganța să fie completă, când este lăsată în parcare, mașina poate deveni priză de alimentare în bveneficiul altor modele electrice după principiul biblic: Veniți de Luați Lumină!
Da, japonezii s-au gândit și la asta. Să lase mașini de acest gen în parcare pentru ca oamenii veniți cu mașini electrice clasice să se încarce de acolo.
toyota_fcv_4În zona punții spate (imagine), au fost montate prize care nu așteaptă curent (au forma prizelor de acasă) ci sunt gata să îl ofere. Exiostă, de asemenea, mai multe indicatoare cu LED care spun starea mașinii și a sistemului de încărcare oferit.
Despre mașina în sine e greu de vorbit. Fiecare roată are motorul ei… Rezervorul de combustibil (hidrogen) este de fapt podeaua. Habitaclul a fost creat cu ajutorul imprimantelor 3D…
Dacă am prinde viața pe Terra peste 100 de ani, probabil că mașinile vor arăta așa. Sau cine știe cum se vor mai dezvolta…

 

 

toyota_fcv_1

Leave a Reply