Fabulos! Mașina germană MY 2020 expusă la Mondialul parizian din 2016!

VW lansează propria gamă a automobilelor electrice

I.D. este primul! Va fi lansat spre comercializare în martie 2020, cu zero emisii și complet autonom din 2025! Își propune să devină lider al pieței mondiale a automobilelor electrice, poziție râvnită deopotrivă și de Ford, Toyota sau Opel. Cine va apuca, va vedea, în 2025, cine va câștiga!

 

Salonul Auto de la Paris oferă publicului posibilitatea de a privi direct în viitor. E un privilegiu să vedem acum ce mașini vom conduce peste 5, și apoi peste 10 ani.
Constructorul german continuă să asambleze automobile clasice, pe benzină, motorină sau hybrid cu divese propulsii electrice dar dezvoltă în paralel o cu totul altă gamă de automobile electrice, ale viitorului. Mașinile vor fi noi, conectate între ele și autonome. Omul nu le va mai conduce, va avea, la început, o importanță mică apoi nu va mai conta deloc.
Este mașina care vine după ziua de mâine, spun strategii de la Wolfsburg. “Mâine”apare noul e-Golf și acesta este automobilul momentului. Peste 5 ani mașinile nu vor mai arăta așa!

Autodesk VRED Professional 2016 SP1
Fotografie de Presă în Mapa de Paris 2016

Platforma este Modular Electricăn și vine să revoluționeze felurile în care folosim acum mașina. I.D. este primul exponent al gamei și respectă dimensiunile compacte, dar gama va cuprinde multe alte dimensiuni/clase. Dacă nu se vor opera modificări majore, propulsia acestui model va dezvolta 170 CP și va oferi autonomia de 600 km, suficienți inclusiv pentru o etapă de parcurs în drumul spre concediu. Dispare, firesc, cheia de contact/acces în habitaclu, funcțiile acesteia fiind preluate de smartfone (astfel deschidem mașina, pornim motorul, clima, boxele).
Iată așadar un bun motiv să facem un weekend activ la Paris. Nu credeți?

Leave a Reply