Opel PACE! cu electrificarea întregii game până în 2024

continuă împrospătarea gamei cu un ochi pe viitor și cu altul în conturi: 8 modele noi sau cu facelift sunt anunțate până în 2020.  Trei dintre modele vizează volumele mari sau cu potențial mare de creștere: o nouă generație pentru Corsa și succesori de nădejde pentru Vivaro și respectiv  Mokka X.

Încadrarea noilor modele în reglementările stricte pentru emisia de noxe urmează să se facă pe baza unor tehnologii de ultimă oră, spun surse din conducerea companiei cu sediul la Russelseim. Patru modele electrice vor fi lansate de Opel până la sfârșitul anului 2020.

Până în 2024 toată gama de modele va fi exclusiv electrică.

Acesta este, pe scurt, planul PACE(LINIȘTE/CONFORMARE)! Nu avem termenul oficial ce urmează să fie folosit pentru limba română. Planul este conceput pentru ca producătorul german să acopere în proporție cât mai mare pretențiile clienților.

La data când cele opt modele vor fi prezente în showroom, Opel va avea una dintre cele mai noi și moderne game raportat la întreaga industrie.

Vedetele Corsa și Vivaro vor apărea deja anul viitor, iar eforturile constructorului sunt clare și în direcția înnoirii ofertei de modele LCV/Combo.  Succesorul popularului Mokka X va veni în 2020 cu misiunea de a trage ponderea SUV-urilor gamei de la 25 la 40% până în 2021.

În noiembrie 2017 compania promitea fără echivoc: “Opel goes electric!” tot ca parte a planului PACE!  Comenzile pentru noul Corsa de 5 locuri și respectiv Grandland X PHEV, ambele electrice, vor debuta în vara lui 2019 iar producția va fi asigurată de uzina de la Eisenach, Germania (între Leipzig și Frankfurt). Până la finalul anului 2020, conceptul e-car va transforma nișa electricelor de acum în volume semnificative pe o șosea cu sens unic. În 2024 fiecare model Opel va avea un corespondent electric, deși motoarele pe combustibil tradițional nu vor dispărea dintr-o dată (sau cel puțin nu până atunci, conform sursei).

Pentru a menține legătura cu gama actuală și pentru o cuprindere cât mai largă a pieței, modelele ADAM, KARL și Cascada nu își încetează existența la finele ciclului de viață ci vor putea fi comandate până la final de 2019. Un alt plan dezvoltat la Russelsheim este acoperirea a 80% din plaja industriei de automobile.

Producătorul german de automobile Opel, cu o istorie de aproape 120 de ani, beneficiază acum de tehnologia dezvoltată de grupul francez PSA pentru noile sale modele.

Performanțele și calitatea producției rezidă și într-un alt succes meritoriu: toată gama actuala de modele Opel este conformă celor mai noi cerințe valabile pe plan mondial: Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure standard (WLTP).  De altfel, gama producătoului german este aliniată complet standardelor de emisie EURO 6. 127 de modele comercializate acum de OPEL respectă deja cerințele care vor intra în vigoare în septembrie 2019.

“Prin tot ce facem, vrem să fim lideri în domeniul reducerii emisiei de noxe în atmosferă și să rămânem un stâlp de încredere pentru societate” a declarat Michael Lohscheller (foto), Opel CEO, adăugând: “Cine cumpără un automobil cu sigla Opel nu trebuie să se teamă niciodată că îi va fi intezisă intrarea într-un oraș sau altul”.

Acesta pare să fie viitorul în industria de automobile!