Primul Ford!

“Qauadriciclul” a fost prima încercare făcută de Henry Ford pentru a construi un AUTOMOBIL propulsat de un motor pe benzină. A fost atât de simplu pe cât putea să fie făcut la vremea respectivă iar materialele cele mai la îndemână. Caroseria din oţel, transmisia folosea curele din piele, scaunele luate de la o trăsură. Motorul în 2 cil. se baza pe o schiţă realizată de Kane Penningtopn şi prezentată de revista American Machinist la 9 ianuarie 1896.
Dar detaliile nu erau complete astfel încât tânărul vizionar Henry Ford a fost nevoit să facă el însuşi un sistem de pornire. Iniţial, motorul era răcit cu aer dar funcâiona la temperaturi prea mari aşa încât a fost suplimenbtat cu un sistem de răcite cu apă pe cilindri. Ford a reuşit să vândă automobilul de care era foarte mândru mai târziu în acelaşi an pentru 200 de dolari, o sumă foarte mare la vremea respectivă. A avut însă, astfel, buget pentru a construi o altă maşină! În 1904, pe baza succesului pe care îl avea compania sa Ford Motor Company, a răscumpărat Quadriciclul de 4 Cai Putere pentru 65 de dolari.
Modelul se află expus şi acum, la loc de cinste, printre exponatele muzeului Henrz Ford din Dearborn, Michigan. Ştiaţi că este vorba despre un complex muzeal animat, viu, foarte atractiv, pe care Ford l-a conceput din start să fie muzeu şi aşa este şi acum?

Henry Ford a realiyat Quadriciclul ]n 1896!