SEAT lansează Amazon Alexa în ITA, SPA și FRA

Noiembrie 08, 2018: Brandul spaniol SEAT integrează funcția Alexa  în premieră europeană. Asta schimbă complet comportamentul oamenilor la volan și chiar felul în care se raportează ei la mașina.

Sistemul  Amazon Alexa a fost deja dat în folosință în Marea Britanie și Germania iar acum a devenit operațional în Italia, Spania și Franța. Este vorba despre o voce sintetizată care transformă în cuvinte rostite rezultatul de transmis utilizatoilor după o convorbire prealabilă.

 

Ca principiu, lucrurile se desfășoară la modul următor: omul vorbește, sistemul recunoaște și transcrie în cuvinte scrise mesajul. Apoi caută în baza lui de date și pe internet răspunsul optim, alcătuiește o frază de răspuns și o citește omului care a vorbit. Redarea se face prin difuzoarele mașinii.

Se poate consulta agenda personală din Google, dacă există date acolo, alte sisteme asemănăptoare dacă sunt înregistrate, se pot cere știri și chiar se pot asculta știrile unor posturi de radio preferate.

Sistemul a fost lansat în 2014 și de atunci a fost în continuu perfecționat. Actualmente desfășoară 50,000 de acțiuni, poate răspunde așadar unui număr atât de mare de provocări pe care le decriptează și la care află instantaneu răspunsul optim.