Skoda Enyaq curent-ează!

Unul dintre cele două branduri de încercare/experimentare ale concernului VAG, Skoda, este tot mai aproape de începutul unei noi ere! Enyaq iV, primul model electric al brandului, vine în arhitectură SUV și va fi lansat peste câteva zile, la 1 septembrie 2020, la Praga, cu participarea unor invitați aleși pe sprânceană.

Modelul oferă facilitatea de încărcare rapidă (puterea maximă de încărcare fiind 125 kW). În cel mai potrivit ciclu de rulare, autonomia este de 500 de km.
Testele făcute în Alpi au beneficiat de un camuflaj total, astfel încât aspectul exterior rămâne un mister. Se poate deduce, din profil, că nu avem un SUV Coupe, chiar dacă tendința de coborâre a plafonului către spate este sesizabilă. Atrage atenția și extensia umerilor.
Oferta de spațiu interior este prezentată ca fiind foarte generoasă. Ampatamentul mare oferă avantaje iar dificultatea cu care se trece peste anumite obstacole rămâne apanajul unor modele mai vechi. Acum, lumea civilizată se bazează pe alt fel de drumuri și, deși este un SUV, se preseupune că nu merge nimeni cu el în Retezat sau pe Vârful Omu. Până la un punct…

Chiar și-așa, garda la sol este mare iar coeficientul aerodinamic este de invidiat: 0,27.
Instrumentarul de bord este, firește, digital. Există funcția de head-up display iar tehnicile avangardiste oferă informații adiționale fără să distragă atenția. Am pătruns astfel în lumea avantajelor menite să atragă clientul și să-l facă să renunțe la mașinile existente pentru cele cu adevărat de generație nouă.
Absența stâlpului central este apanajul conceptelor, fiind greu de crezut, din rațiuni de securitate, că va fie preluată în producția modelului de serie.
Cu lungimea de 4,60 m se înscrie chiar lângă Tiguan
Numele Enya are origini irlandeze și reprezintă sursa vieții, iar sufixul Q reprezintă familia de SUV-uri a mărcii.